Nog för att de flesta i P6 är alltför rädda för att bryta Chezzan-mönstret, men igår gick de miste om något då de valde bort rekos sångpub. Jag och Niklas begav oss i alla fall dit med tre tappra aspar. Sångpub innebar i princip det jag anade. Det var som en sittning utan mat. Det fanns en toastmaster, Emma, som för övrigt är nya vice ordföranden i Reko 09. De har nämligen bytt generation i reko nu. Så det var många nya ansikten. Inte många man kände igen när man kom dit inte.

Jag tror planen var att de nya skulle få en chans att lära sig alla låtar bättre. Det var faktiskt ett utomordentligt tillfälle för våra aspar att följa med och lära sig sittningsvisorna. Och en gyckellista fanns det med, där självfallet P6 skrev upp sig.

Perelli som var en av de aspar som hade vågat sig på att följa med till Chalmers fyllde år denna dag så jag bestämde mig för att det var dags att testa Le Monaden som säljdes till det ytterst billiga priset 2 för 5kr och 3 för 10kr. Ja, logiken i det kan man ju fråga efter, men vad ska man begära av fysiker och datavetare. Jag fick i alla fall fem för 15 vilket jag tyckte var ett helt okej pris för denna bål, som vi lyckades spåra innehåll av Tequila i. 

När jag gick fram för att handla tog Emma just upp låten Bordeaux Bordeaux och jag var väl en av de få som kunde denna låt, då den kom av sig på hälften. Detta uppmärksammade Emma och tyckte att jag kunde ta ton. Visst tänkte jag, men då kom Niklas med den briljanta idén. Vi måste ju sjunga för Perelli först. Så födelsedagssång fick hon, med fyra verser, och efter det fick hon testa den spännande Le Monaden. 

Emelie och Perelli följde med mig upp sen och körde den gamla klassikern Kåta Maja. Eftersom det var många nya i salen, så hade ju de flesta förmodligen inte hört den förut. Så det blev uppskattade skratt från flera håll. 

Reko 09 gick upp och presenterade sig och John, deras nya ordförande införde det nya civilståndet datavetare. Jag skulle vilja påstå mig tillhöra den skalan, även om en och annan möjligtvis skulle protestera mot detta faktum. John fyller för övrigt år nästa tisdag, så Grattis till honom!

Gyckellistan gick runt igen och jag blev tvungen att fråga Emma om jag kunde få skriva upp en lambo på gyckellistan. Skriv sa hon, så kör jag den på direkten, bara personen i fråga är i rummet. Jodå, han är här. Jag menar man kan ju inte gå på en Reko-fest utan att köra lambo på Stereo. Det bästa var dock att Emma aldrig avslöjade vem som låg bakom lambon. Jag avslöjade det dock senare, och fick ett "din jävel" slängt efter mig. Jag försvarade mig med: "men du såg ju så törstig ut." Det bästa var att han erkände att han hade ju varit törstig. Men nästa gång, då jävlar. Vet inte om jag ska ta det som ett hot.  

Ralf-Ulf dök upp med ett brev från Frankrike. Skalman har blivit kidnappad. Av vad jag kunde förstå var det en Matnatsexare som låg bakom. Skalman var tyligen nere i Frankrike och capzade nu.

Sudden kom samtidigt som Ralf-ulf, Han hade lyckats slita sig från städningen en timme. Eller så var det bara så att han inte kunde motstå Emelies oslagbara övertalningsteknik.

Jag spred ut info så gott jag kunde under kvällen om både norrlandssittning och Space station och folk verkade lovligt intresserade. Det gillar vi!

Mina aspar övergav mig till slut och jag blev konstigt nog ensam kvar med Reko. Vet inte vad det är som gör att jag aldrig kan slita mig ifrån en fest förrän jag blir utslängd för att de ska städa. Haha, jag vet inte riktigt hur det gick med den städningen. Det jag såg av den var i princip att Stereo hade hittat ett bord på hjul som han åkte omkring på med en sopborste i handen. Är det den tekniken hela reko utnyttjar så tar det nog sin tid.

Upptäckte något på väg till hållplatsen från Monaden. Ovanför Olgas trappa har reko målat sin skalman och skrivit reko göteborgs universitet så där som alla chalmersföreningar har sina märken. Och de har fått godkänt att ha det kvar.  //Therese