Nu har Kado försummat bloggen alldeles för länge, det påminde en av P6 eminenta aspar mig om i fredags när vi var på kareokepub. Såhär i asp-tider blir jag lite nostalgisk och började tänka tillbaka på förra året när det var vi som nu är sittande som sprang runt i reflexväst (eller, för min del blev det ganska många sopsäckar om jag ska vara ärlig).
Jag minns när jag dök upp på det första infomötet och tänkte “vi får se vad det blir av det här. Kanske ett tidsfördriv vid sidan om studierna”. Och där, mina vänner, har vi 2015 års största underdrift. Visst var det ett sätt att fördriva tiden, med alla långa möten där vi diskuterade fram och tillbaka.

Men det jag tar med mig från hösten 2015, är alla minnen och de vänner som räckte låååångt längre än ett tisdagsmöte.  Alla eftermiddagar på condeco när vi skulle plugga och istället skrev om Stad i ljus för att handla om något upptåg vi dragit ut på efter en tentaöl. Alla internskämt som fick oss att skratta så vi grät på föreläsningarna. Trött pizzahäng efter en natt av dans på gasquen, gyckla avokado-låten trots att det bara var vi som skrattade på varenda sittning, känslan när något vi planerat och genomfört gick som det skulle. Stoltheten att som grupp ha klarat av den där prövningen, den där sittningen, den där puben. Att vi löste alla problem som uppkom som det sammansvetsade team vi blivit.

Det är det jag tar med mig från asp-hösten och in på mitt år som sittande. Tidsfördriv, ja, men så mycket mer än så.

Vänner utanför P6 frågar mig varför jag ställer upp på att jobba gratis på kårkällarn eller lägger energi på att planera saker “för den där studentföreningen där ni går runt med konstiga overaller”. Visst har jag frågat mig själv vad jag egentligen gör när vi måste moppa om stora salen tre gånger efter en sittning och alla missar sina vagnar hem. Men när jag ser mig omkring minns jag att det är värt det, för allt den här föreningen har gett mig tillbaka.  


Förlåt nu blev allt mycket cheesy. Bryter av med lite käcka bilder från hösten HT15!

 
En solig höstsöndag lärde vi tidigare generationer lite scoutiga kunskaper och testade dem på att laga mat i ett spritkök
 
Hurrah för att baka fler pepparkakor än vi nånsin skulle kunna äta upp! 
 
Jag hoppas och tror att HT16s aspar kommer att ha minst lika roligt som vi hade det. 
 
PåkämparKado out! xxx