Styrelsen svarar på frågor om deras aspning

Velma

Favoritminne från aspningen?

Det var många event under aspningen, tyvärr minns jag inte allting men jag skulle ändå sätta foten för att mitt favortiminne från aspningen är internsittningen. Och då menar jag hela processen, planering och fix innan, under sittningen, samt efter sista P6an lämnade lokalen. Jag minns en hel del innan intern (jämfört med under och efter hehe), exempelvis när P6or försökte gissa temat, dekot (som var och fortfarande är G U L D) och timmarna innan insläpp (omtenta och stukad fot är en rejäl combo-breaker). Alla underhållande gücklen som framträddes under sittningen minns jag ännu idag, jag skulle nog kunna sälja min själ för att se dem för första gången igen! Och efter många timmar och enheter, efter ‘Stad i ljus’ så var det bara vi aspar och städ kvar. Är det konstigt att säga att städet kändes som ett internhäng? Alla kunde äntligen pusta ut en stund, ta det lugnt och ge varandra en klapp på axeln för sicken insats man gjorde den kvällen. Första sittningen var avklarad och infärningen kändes mindre läskigt! När vi var klara, stannade några av oss för att övernatta i lokalen, hur mysigt var inte det???

Vad var det jobbigaste med aspningen?

Jobbigast för mig var mest att ta sig till alla event. För att hinna med aspningen behövde jag pendla lääääänge och därmed dra mycket tidigare än de flesta för att hinna med det sista tåget hem. Det blev svårt att hitta balans mellan allt möjligt då man kunde komma hem kl 02 efter ett asp-möte och ha tenta dagen efter, och jag kände att jag inte kunde umgås med min aspgrupp lika mycket som jag önskade så det spökade verkligen till i huvudet. Men numera bor jag i Göteborg så pendlingen är ett minne bort!

Lärdomar du tar med dig från aspningen?

Oj det här var en svår fråga. Den här frågan har jag inte reflekterat så mycket över jag skulle hävda att min stresshantering har förbättrats. Det är viktigt att uppmärksamma andra i sin omgivning, speciellt med tanke på hur hektiskt aspningen kan vara, men viktigast är ändå att kunna rikta uppmärksamheten mot sig själv och sitt mående också. 

Bästa med aspningen?

Alla aspuppdrag, även de konstigaste och jobbigaste!! De bästa uppdragen sparas till sist. Men bortsett från det så måste jag lyfta upp p6or som jag har fått lära känna och uppskattar enormt, speciellt nuvarande styrelsen som onekligen sätter en guldkant på dagen med deras humör och me-mes <3

Fråga från Beppe: Vad är den bästa maträtten du vet?

Jag förknippar ‘bäst maträtt’ med comfort food. Hemlagat är bland det bästa jag vet, och morsans mat är omöjlig att toppa. Jag är uppvuxen med det vietnamesiska köket och cháo gà (asiatisk risgröt med kyckling) är en stor tumme upp. Den är förmodligen inte optimal under en varm sommardag men den är perfekt nu när dagarna blir kortare och kortare. Den så enkel att tillaga, så enkel att äta, speciellt när det finns dagar då aptiten inte är på tipptopp. Cháo gà lindrar serotoninbrist med 100000%, vetenskapligt bevisat.

❤️💚❤️💚❤️💚